MENU

BLOG

tudnivalók

Építkezés utáni lehetséges földmunkák

Egy építkezés hosszú hónapokig, akár évekig is eltarthat, de amikor a ház elkészült, még mindig nem értek véget a munkálatok. Építkezés befejeztével a ház körüli földmunkák veszik kezdetüket. Milyen földmunkák is ezek? Kézi erővel vagy földmunkagéppel érdemes elvégezni? Ezeket a kérdéseket járjuk most körül.


Építkezés előtt az építési terület megtisztítása a cél, és a lehetséges földmunkák ebben a fázisban jellemzően a fakivágás, tuskózás, gyökértelenítés esetleg bontás illetve a keletkezett hulladék és törmelék teherautókkal történő elszállítása. Ezzel szemben építkezés után inkább a tereprendezés a leggyakoribb földmunka.

Mielőtt belevágunk a tereprendezésbe, érdemes átgondolni mit is szeretnénk a kertünkkel csinálni a közeljövőben. Tervezünk-e kerti tó ásást, kocsibeálló kialakítását, medence ásást? Az előttünk álló tereprendezés során érdemes már a terveknek megfelelően előkészíteni a talajt.

Az építkezés utáni tereprendezést a megmaradt sitt és törmelék elszállításával kezdjük. Ezt követően elegyengetjük a talajfelszínt, rézsűt, támfalat alakíthatunk ki, ha szükséges. A talaj elegyengetése után látjuk, hogy szükség van-e a talaj feltöltésére vagy éppen a kitermelt föld teherautóval történő elszállítására.
Tereprendezés során a talajt előkészíthetjük kertépítési munkálatokhoz is. Ha a talaj minősége nem megfelelő, nem nyújt elegendő tápanyagot a növényeknek érdemes a felső talajrétegen talajjavítást vagy talajcserét végezni illetve a területet termőfölddel feltölteni.

Kézzel vagy géppel végezzük a tereprendezést?

Költségcsökkentés miatt sokan a kézi tereprendezést választják. Természetesen ezek a földmunkák kézzel is elvégezhetők, de mielőtt belevágunk érdemes alaposan átgondolni. A tereprendezés kézzel történő elvégzése rendkívül időigényes, akár hónapokig is eltarthat. Ezen kívül komoly fizikai megterhelést is jelent. A minősége pedig sosem lesz olyan, mint a földmunkagéppel végzett tereprendezésé.
Földmunkagéppel lényegesen gyorsabban és precízebben kivitelezhető a tereprendezés. A földmunkagép bérlés természetesen költségesebb, mint a kézzel végzett tereprendezés viszont tapasztalt gépkezelők és szakemberek segítségével szebb lesz a végeredmény is.

Javasoljuk bobcat földmunkagépeinket a tereprendezéshez. A bobcat bérlés tökéletes megoldás családi házak körüli tereprendezéshez. A bobcat földmunkagépek szűk helyen, kis kertekben is elférnek, kerti tó ásást vagy medence ásást is elvégezhetünk velük ezen kívül anyagmozgatásra (termőföld, sóder, murva) is használhatjuk.

Tereprendezés során felmerülő összes feladatot ránk bízhatja, hiszen anyagok beszerzésében és szállításában is tudunk segíteni. A kertépítéshez szükséges termőföldet, sódert, murvát is beszerezzük és teherautóinkkal a helyszínre szállítjuk, ahol földmunkagépekkel a kért helyre mozgatjuk.

Amennyiben szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését illetve kérdése merült fel, írjon üzenetet az info@gepifoldmunkamost.hu e-mail címre vagy hívja a 06-20-417-3151 telefonszámot.